Jarmo Sandelin Listar

July 9, 2011 00.54 by Christos Neo, comments

Han har spelat jorden runt och på de finaste banorna som någonsin har skapas. Golfproffset Jarmo Sandelin tipsar om sina tio absoluta favoriter.

10. Vale do Lobo, Portugal: Den kungliga banan har en av golfvärldens mest fotograferade landskap; utsikten över klipporna vid 16:e hålet. Banan designades av den amerikanske arkitekten Rocky Roquemore.

9. Carnoustie, Skottland: Carnoustie Golf Links grundades 1850 när nuvarande banan lades ut av Alan Robertson. 20 år senare förbättrades och utökades den till 18 hål av den legendariske Tom Morris. Det finns källor som hävdar att golf spelades i Carnoustie redan 1527.

8. Fancourt Country Club, Sydafrika: Det råder inga tvivel om att Fancourt är Sydafrikas finaste golfresorts. Två kanonbanor, ett fantastiskt hotell, underbara restauranger … Vad mer kan man begära?

7. Kingsbarns, Skottland: Invigdes 2001 under pompa och ståt. Av många ansedd som den bästa banan som har öppnats i Skottland sedan andra världskriget.

6. Shadow Creek, USA: Arkitekten Tom Fazios mästerverk ligger i Nevadas öken och bjuder på en häpnande utsikt över bergen som är svårt att beskriva i ord. Banan måste upplevas.

5. Pebble Beach, USA: Fantastisk bana i Kalifornien, USA, där US Open i golf avgjorts fyra gånger, senast 2000 då Tiger Woods segrade.

4. Valderrama, Spanien: Flerfaldigt utsedd som Europas bästa bana. Designades 1974 av Robert Trent Jones, Sr, en av golfvärldens stora arkitekter.

3. Leopard Creek, Sydafrika: Golfklubben, som öppnade så sent som 1996, har en exklusiv bana för de mest hängivna golfarna i världen. Medlemskap får man endast via rekommendation.

2. Bro Hof Country Club, Sverige: Några mil norr om Stockholm ligger banan i direkt närhet till Mälarens spegelblanka vattenyta. Har landets dyraste greenfee. The Stadium Course blev utsedd av golf.se:s besökare som Sveriges bästa bana 2008.

1. St Andrews (old course), Skottland: Old Course i St Andrews i Skottland är en av de äldsta golfbanorna i världen. Banan ligger på allmän mark och ägs av St Andrews stad. R&As klubbhus ligger invid första tee och många tror att det är de som äger banan, men de är bara en av många klubbar som får spela på den, tillsammans med allmänheten. Samtliga golfbanor i staden ägs faktiskt av kommunen.


Other News From Christos Masters

Neo Event Levererar

Neo Event stärker marknadspositionerna för just ditt företag och dina partners genom smarta och kreativa event. Vi är specialister på PR/kommunikation och att öka kännedomen om varumärken, produkter eller tjänster. Vi har en lång erfarenhet av att genomföra stjärnspäckade evenemang som galamiddagar, invigningar, golftävlingar, filmpremiärer, produktlanseringar och företagsfester. Vi söker alltid den optimala lösningen för […]


Read more »

Storslam för Stenson…

En av de största framgångarna för svenskt golf en vinnarskalle av stora mått, ett erkännande som gör att golfen kommer att växa och frodas i framtidens Sverige… Ett helt rättvist pris, fast frugan röstade 13 gånger under kvällen. Vi ser fram emot fler stora internationella framgångar och en major inom kort för Henrik Stenson under […]


Read more »


Gott Nytt År 2014, nu siktar vi mot nya mål…

GOTT NYTT ÅR 2014 Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla sponsorer som verkligen gav sitt fulla stöd till ChristosMasters. Det har varit helt fantastiskt och vi är verkligen stolta över att ha fått möjligheten att jobba med så fantastiska människor, företag och varumärken. Vi hade inte kunna genomföra en så spektakulär golftävling […]


Read more »

Vi säger stort Grattis till…

…Daniela Holmqvist för att hon klarade kvalet till LPGA 2014. Vi håller tummarna för en super häftig säsong, vi som träffat Daniela vet vilken vinnarskalle hon har. Här ser ni henne på Kungsängens GC, hål 17 Moccotältet på ChristosMasters


Read more »


Henrik Stenson I de blindas rike…

… är den enögde kung. vad är det för blindo som sitter och avgör vem som får bragdguldet?? Henrik Stenson borde ha fått årets svenska bragdguld. Ingen svensk idrottsman har presterat så mycket och i så många tävlingar med sådan konkurrens av så många utövare som Stenson gjort under detta år. Han har dominerat världsgolfen […]


Read more »

George Scott nära knocka Mr Magic…

Vår OS medaljör i Boxning, har lagt handskarna på hyllan, men har blivit biten av en ny sport och det är nämligen golf, hans första tävling var nämligen Christosmasters, med lånade klubbor från mästaren själv, alltså ChristosMasters så var han redo för den stora debuten… redan på andra hålet så pullade han en järn åtta […]


Read more »


Jessica Almenäs tros-chock…

Jessica stod för en osannolik bravad på sista ChristosMasters, detta skede på hål nummer tre och Bosch tältet. Det var när Jessica skulle vissa sina medspelare att hon kunde sitta ner och resa sig utan att ta emot sig med händerna och det var då det hände, troschocken som fick medspelarna att tappa andan och […]


Read more »

Video från Christos Masters 2013

Digitalinn/Apples video från 18 hålet på Kings och kungsängen, överraskande, rolig och skön. Nu kan du se ett videoklipp från ChristosMasters 2013 under “Media/Press” i huvudmenyn högst upp på sidan.


Read more »


Stort Grattis till alla vinnare i A-klassen

Nu kan ni se resultat listan för ChristosMastesr 2013, stort grattis till alla och ha en glad midsommar 1:a Carl Johan Stålhammar 2:a Ernst Billgren 3:a Alexander Jerräng


Read more »

Archive

No 1 No 2 No 3 No 4 No 5 No 6 No 7