Arkitekthus

God arkitektur köpbar för fler

Arkitekthus finns till för den växande grupp människor vars livsstil, ekonomi och preferenser inte kan matchas av den traditionella typhusbranschen. Med världsledande arkitektur som främsta verktyg producerar vi Skandinaviens finaste typhus. Vi och våra arkitekter delar övertygelsen att god arkitektur faktiskt kan bidra till en bättre vardag för oss människor. Därför vill vi göra god arkitektur tillgänglig och köpbar för fler, så att fler kan förverkliga drömmen om att bo i ett hem med höga arkitektoniska och materialmässiga kvalitéer.

En vacker helhet skapas av summan av de genomtänkta detaljerna, en tydlig vision, lång erfarenhet och gediget kunnande. Vi bad därför några av Sveriges absolut främsta arkitekter att rita en huskollektion åt alla oss som uppskattar det där lilla extra. Husen är signerade Claesson Koivisto Rune, Thomas Sandell, Tham & Videgård och Gert Wingårdh. Man kan likna oss vid ett galleri som ställer ut färdigritade hus – in i minsta detalj.

Arkitekthus roll är att producera, produktförpacka och rationalisera arkitektens egen affärsmodell – med hjälp av arkitekten själv. Vi är således till nytta för både husköparen och arkitekten. Husköparen får en signerad och i alla avseenden uttalad premiumprodukt till ett fast och betydligt lägre pris än den unika arkitektritade styckevillan, som dessutom alltid är en ”prototyp”. Arkitekten i sin tur får genom Arkitekthus tillgång till en delvis ny och mycket bredare marknad.


No 1 No 2 No 3 No 4 No 5 No 6 No 7